Eroii noştrii

In jos

Eroii noştrii

Mesaj  Alexandru Sudiţoiu la data de Mar Iun 21, 2011 8:16 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]După lovitura de la 23 august 1944 din Romania, Horia Sima, seful Garzii de Fier, a fost chemat la Hitler unde au discutat despre organizarea rezistenţei românesti in fata înaintării sovietice.

Germania a acordat fonduri de întreţinere legionarilor si le-a dat acces liber la postul «Radio Donau», susţinandu-i in crearea unei „Armate Naţionale de Eliberare”, formată in principal din legionari. Liderii legionari s-au deplasat in diverse cantonamente de internaţi şi de prizonieri, ca să facă recrutări.

Horia Sima a organizat la Viena un guvern în exil şi o „armată naţională”, compusă (potrivit unor surse legionare) din 12.000 de voluntari, respectiv, două regimente, dintre care unul rămas „în formare”.Acestea erau compuse din militari români trimişi în Germania pentru specializare şi internaţi în lagăre de prizonieri după23 august 1944, prizonieri din luptele ulterioare actului de la 23 august şi legionari.
Instrucția unităților s-a făcut la centrul Döllersheim, situat la 90 km nord-vest de Viena.

Șeful armatei naționale era Generalul Platon Chirnoagă, Ministru de Război în guvernul de la Viena, având ca personal de conducere pe Lt. Col. Ciobanu, pe Colonelul Alexandrescu și pe Comandorul Bailla pentru chestiuni de aviație. Colonelul Alexandrescu supraveghea instrucția trupei și se deplasa deseori la Döllersheim.
S-a convenit cu autoritățile germane ca șeful operativ al diviziei românești în pregătire să fie un ofițer german, pentru înlesnirea operativitatii ei în ansamblul frontului. Primul comandant al diviziei a fost Colonelul Alfred Ludwig, care a fost înlocuit în Ianuarie 1945 de Colonelul Fortenbach.

Îndată după formarea guvernului, primul regiment a depus jurământul de credință. Comandantul primului regiment a fost maiorul Wehnert, iar comandanții de batalioane, căpitanii Opriș și Dreve. Legionarii s-au împrăștiat prin toate companiile pentru a face legătura între vechii refugiați, foștii prizonieri și ofițerii și subofițerii din Germania care au aderat la armata națională.

Crăciunul anului 1944 a fost sărbătorit în mijlocul unei mari animații, punându-și speranțe în eficacitatea noilor arme germane.

Propaganda din lagărele de prizonieri, condusă de Vasile Mailat, Toader Ioraș, Vasile Posteucă și Eugen Teodorescu, dăduse roade. Mii de prizonieri au aderat la armata națională, încât se constituiseră două regimente și al treilea era în formare.


Surse: radionationalist.org, Napoca news si Wikipedia ro.
Articol preluat de pe : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][i]

Mai multe informaţii : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Alexandru Sudiţoiu
Admin

Mesaje : 41
Data de înscriere : 21/06/2011
Varsta : 23
Localizare : Petroşani, judetul Hunedoara

Vezi profilul utilizatorului http://noualegiune.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum