84 de ani de la întemeierea Legiunii Arhanghelului Mihail

In jos

84 de ani de la întemeierea Legiunii Arhanghelului Mihail

Mesaj  Alexandru Sudiţoiu la data de Joi Iun 23, 2011 6:11 pm

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Astăzi, Vineri 24 Iunie, în aceeaşi zi cu sărbătoarea naşterii Sfântului Ioan Botezătorul denumită în popor şi sărbătoarea sânzienelor ( pe această cale transmit tuturor doamnelor şi domnişoarelor care poartă acest nume : la mulţi ani! ) se împlinesc 84 de ani de la întemeierea Legiunii Arhanghelului Mihail, cunoscută pe scurt şi ca Garda de Fier sau Mişcarea Legionară.
Mişcarea Legionară a fost întemeiată pe 24 iunie 1927 de către Corneliu Zelea Codreanu, Ion Moţa, Corneliu Georgescu, Ilie Gârneaţă şi Radu Mironovici la Iaşi. Cu timpul numărul legionarilor a crescut până la câteva sute de mii. Legiunea a dat României mii de luptători anticomunişti, eroi şi martiri. În prezent legionarii rămân nişte exemple pentru tineretul naţionalist. Trebuie să precizez că de la întemeierea ei până astăzi Legiunea a urmărit în permanenţă formarea unui om nou care să fie un bun creştin şi un bun român având la bază valorile moralei creştine şi naţionaliste ( cavalerească - eroică ) şi aceasta nu doar prin conferinţe şi politică, lucruri secundare în planul legiunii, ci prin exemplul personal, prin propriile fapte şi prin trăirea în viaţa de zi cu zi. Orice altceva secunda acest punct principal al doctrinei legionare fiindcă aşa cum a spus şi Căpitanul : ''Ţara aceasta piere din lipsă de oameni nu din lipsă de programe'' şi într-adevăr avea dreptate fiindcă noi avem destule programe dar prea puţini oameni care să le aplice.
Ce putem spune despre acest om nou ? Ei bine, omul nou în concepţia Căpitanului şi a legionarilor era un model perfect de jertfă creştină şi de trăire românească în concordanţă cu învăţăturile Mântuitorului dar şi cu modelul marilor noştrii Voievozi. Prin acest om nou se dorea mântuirea neamului fiindcă ''scopul final nu este viaţa, ci mântuirea! Mântuirea neamurilor în numele Mântuitorului Iisus Hristos! '' . Putem spune că această generaţie supremă nu şi-a atins ţelurile ? Nu putem spune acest lucru fiindcă atâta timp cât un singur om de talia lui Ion Moţa s-a format în cadrul legiunii ( deşi au fost şi mai mulţi ) atunci obiectivele legiunii au fost atinse atât cât le permitea epoca dezastroasă în care trăiau. Acum trebuie să ne gândim cu toţii le prezent şi să facem o comparaţie, să vedem că diferenţele între perioada în care a trăit Căpitanul şi a noastră sunt mici şi că politica şi societatea românească sunt afectate de aceleaşi boli bazate pe parazitismul unor anume minorităţi dar mai ales pe politicianismul mincinos şi trădător care infectează România de ani buni, încă de la sfârşitul primului război mondial.
Astăzi, având ca model jertfa predecesorilor noştrii, noi tinerii naţionalişti români avem sacra datorie de a ridica făclia legionară şi de a o duce mai departe în secolul 21 păstrând-o neîntinată pentru ca mai târziu să o predăm şi noi curată şi glorioasă aşa cum ne-au predat bătrânii noştrii odată cu cămaşa verde, trecând ca viforul prin prigoane, aşa cum ne îndeamnă şi imnul muncitorilor legionari, sub veghea eroilor Moţa şi Marin.

P.S. În această zi are loc la Iaşi o dezbatere despre istoria Legiunii organizată de filială Ieşeană a mişcării Noua Dreaptă.


avatar
Alexandru Sudiţoiu
Admin

Mesaje : 41
Data de înscriere : 21/06/2011
Varsta : 23
Localizare : Petroşani, judetul Hunedoara

Vezi profilul utilizatorului http://noualegiune.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum